Actueel

Hangende Tuinen

 

De bloemenmarkt in Hulshout werkt volgens het goede, oude landbouwprincipe van het drieslagstelsel: elk jaar strijkt ze neer in een andere deelgemeente.

Met Groen Hulshout hebben we al met verschillende tuin-, bloemen- of natuur-ideetjes op de markten gestaan. We hebben het altijd beschouwd als passend in het karakter van de bloemenmarkt. In ons tentje kon je dus altijd...

Een drukfout op onze site? Kan gebeuren, maar in dit geval niet want de vraag is: "Wie wint er iets mee?"

Het klimaat wint: windmolens zijn essentieel bij de Vlaamse klimaatdoelstellingen dus ook voor Hulshout.
De burger wint  door mee te participeren.  En met de correcte informatie kunnen we vast aantonen dat "Tegen windmolens vechten" echt...

Jaarlijks leggen we met Groen onze doelstellingen voor het komende werkjaar vast. Een wederkerende thema is ‘kinderen, opvoeden en ouderschap’. Vorige legislatuur besloot om met PIDT en Hulshout, Herselt en Westerlo de  vzw Lokaal Welzijn op te richten: een uniek bovenlokaal project waar een initiatief voor opvoedingsondersteuning in ondergebracht werd.


Ondertussen groeiden...

Vanaf 1 september zijn ze er weer! Iedereen weet dat met "ze" de kinderen zijn die weer naar school moeten/mogen.

Maar niet elke bestuurder went even snel aan deze situatie. Als chauffeur moet je toch wat extra aandacht hebben in het verkeer, de aandacht die jonge kinderen wat minder hebben.

zone 30

Rond de scholen in onze gemeentes zijn er vaste zones waar 24/24 en 7/7...

In Hulshout hebben we elk jaar een stevig budget voorzien om ons energievebruik aan te pakken. Dit jaar voorzien we drie grote werken, namelijk, de vervanging van oude ketels, de vervanging van energieverslindende straatlampen en zonnepanelen op het dak van de gemeentelijke basisschool.

 

​Zonnepanelen

 

Het plat dak van de school maakt dat de oriëntatie quasi...

De vluchtelingencrisis is niet meer weg te denken uit het nieuws. Mensen die in ons land asiel aanvragen, worden ondergebracht in een grootschalig asielcentrum of een kleinschalig LOI. Wat betekent dit voor onze gemeente?

Aangekomen in België - en dan?

Asielzoekers kunnen niet zelf een verblijfplaats kiezen. Ze worden door...

Rist aan de Grote Baan

Het SAVE charter van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen wil steden en gemeenten betrekken bij haar strijd tegen verkeersonveiligheid. Ook Hulshout heeft dit charter ondertekend. Een extra stimulans om te blijven werken aan veilig verkeer. We starten aan de schoolomgeving en breiden vandaar als een inktvlek de verkeersveiligheid verder uit.

 

De voorbije drie jaar...

Ook in 2016 staan we met Groen Hulshout op de bloemenmarkt.

Dit jaar vindt de bloemenmarkt plaats in Hulshout, zoals elk jaar op 1 mei.

Elk jaar brengen we ook een actuele boodschap. In het verleden verkochten we gepensioneerde legkippen, hielpen we de bijen aan het hotel om te overwinteren en vorig jaar draaiden we groenten in de soep die anders in de vuilnisbak zouden...

Voorzitter Tom Aernouts, lachend

Begin dit jaar nam ik de fakkel over van Nicole Stas als voorzitter van Groen Hulshout.

 

Het is voor mij een hele eer om in haar voetsporen te mogen treden, want Nicole is reeds jaren een sterkhouder voor Groen in Hulshout. Ik wil haar dan ook bedanken voor die jarenlange inzet om onze partij op de kaart te zetten in deze gemeente. En... ze heeft gelukkig beloofd...

Of je nu 1 of 999 oplossingen ziet om een steentje bij te dragen tot een gezond leefmilieu, je bent welkom op de brainstormsessie op woensdag 25 november 2020.

Je zit mee rond te tafel waar voor een constructief gesprek over de mogelijkheden die door de deelnemers op die tafel gelegd worden.

Een eerste goed idee is carpoolen, dus als je opgepikt wil worden laat dan gerust...

Pagina's