Actueel

Overdekte groene fietstallingen

In Houtvenne en Westmeerbeek werden overdekte fietsstallingen geplaatst in het centrum aan de bushalte.


In Hulshout worden er overdekte fietsstallingen geplaatst aan de kerk en op het plein, maar dat gebeurt later in het kader van de heraanleg.

Fietsers, geniet er van. Hopelijk kunnen we weldra...

Gemeente hulshout gaat Herebossen gevoelig vergroten.

De gemeente diende een subsidiedossier in bij het Vlaamse agentschap voor Natuur en Bos. Met dit geld en een gemeentelijke bijdrage gaan we de wei kopen gelegen tegenover het (originele) Toreke vlak tegen de Booischotseweg. Buiten de natuurwaarde die we hier realiseren, plannen we een gloednieuw, extra speelbos. Op dit moment vind...

Binnenkort is het zover. De Grote Baan wordt van de Molenstraat tot de Hooistraat aangepakt, inclusief het plein. Ook de riolering wordt vernieuwd waardoor vuil water en regenwater gescheiden worden voor de aanliggende woningen. Dit zal de waterhuishouding ten goede komen. Afvalwater gaat naar een zuiveringsstation, regenwater komt in beken en rivieren.

Verkeersveiligheid en...

Sinds eind juli zijn de jachtplannen digitaal te raadplegen. Hoewel de openbare ruimte gestaag schaarser wordt, blijkt veel open ruimte ingekleurd te zijn als jachtgebied, ook begraafplaatsen en woonkernen met duizenden inwoners. In onze gemeente is Hulshout Veld volledig ingekleurd als jachtgebied. Dat geldt ook voor verschillende straten in de hoek tussen...

Hangende Tuinen

 

De bloemenmarkt in Hulshout werkt volgens het goede, oude landbouwprincipe van het drieslagstelsel: elk jaar strijkt ze neer in een andere deelgemeente.

Met Groen Hulshout hebben we al met verschillende tuin-, bloemen- of natuur-ideetjes op de markten gestaan. We hebben het altijd beschouwd als passend in het karakter van de bloemenmarkt. In ons tentje kon je dus altijd...

Een drukfout op onze site? Kan gebeuren, maar in dit geval niet want de vraag is: "Wie wint er iets mee?"

Het klimaat wint: windmolens zijn essentieel bij de Vlaamse klimaatdoelstellingen dus ook voor Hulshout.
De burger wint  door mee te participeren.  En met de correcte informatie kunnen we vast aantonen dat "Tegen windmolens vechten" echt...

Jaarlijks leggen we met Groen onze doelstellingen voor het komende werkjaar vast. Een wederkerende thema is ‘kinderen, opvoeden en ouderschap’. Vorige legislatuur besloot om met PIDT en Hulshout, Herselt en Westerlo de  vzw Lokaal Welzijn op te richten: een uniek bovenlokaal project waar een initiatief voor opvoedingsondersteuning in ondergebracht werd.


Ondertussen groeiden...

Vanaf 1 september zijn ze er weer! Iedereen weet dat met "ze" de kinderen zijn die weer naar school moeten/mogen.

Maar niet elke bestuurder went even snel aan deze situatie. Als chauffeur moet je toch wat extra aandacht hebben in het verkeer, de aandacht die jonge kinderen wat minder hebben.

zone 30

Rond de scholen in onze gemeentes zijn er vaste zones waar 24/24 en 7/7...

In Hulshout hebben we elk jaar een stevig budget voorzien om ons energievebruik aan te pakken. Dit jaar voorzien we drie grote werken, namelijk, de vervanging van oude ketels, de vervanging van energieverslindende straatlampen en zonnepanelen op het dak van de gemeentelijke basisschool.

 

​Zonnepanelen

 

Het plat dak van de school maakt dat de oriëntatie quasi...

De vluchtelingencrisis is niet meer weg te denken uit het nieuws. Mensen die in ons land asiel aanvragen, worden ondergebracht in een grootschalig asielcentrum of een kleinschalig LOI. Wat betekent dit voor onze gemeente?

Aangekomen in België - en dan?

Asielzoekers kunnen niet zelf een verblijfplaats kiezen. Ze worden door...

Pagina's